Wijkagent Niels Scholten

Wijkagent Niels Scholten

geplaatst op: 05-10-2016

Beste wijkbewoners,

Regelmatig krijgen de leden van het wijkplatform de vraag wie onze wijkagent is of zelfs of er in de Helmerhoek wel een wijkagent is, want wij zien hem nooit.

Jazeker heeft de Helmerhoek een wijkagent, namelijk Niels Scholten Hij is sinds september 2013 de vervanger van Said Halimi.

Waarom zien we hem dan zo weinig?

Niels maakt deel uit van het basisteam van de politie Enschede, dat betekent dat hij "gewoon" meedraait met zijn collega's en daarnaast dus wijkagent is. Dat betekent dus dat hij ook avond-, nacht- en weekenddiensten doet. Daarnaast zijn er natuurlijk de verplichte opleidingen en trainingen die er gevolgd moeten worden. Maar Niels wordt, zoals hieronder wordt beschreven, bijgestaan door een grote groep collega's. Sinds 2014 zijn de wijkbureaus gesloten en werkt de hele politie Enschede vanuit het (inmiddels verbouwde) politiebureau in het centrum aan de Hermandad. Van de voormalige wijkbureaus wordt incidenteel nog gebruikt gemaakt om op afspraak met burgers of netwerkpartners in gesprek te gaan.

Toch probeert Niels in zijn ‘wijkagenten-uren’ zoveel mogelijk in de Helmerhoek aanwezig te zijn en bij voorkeur per fiets (mountainbike).

Naast de Helmerhoek valt ook een groot deel van het buitengebied, waaronder het Rutbeek, onder de wijk van Niels.

Hieronder een uitleg over de wijkagent.

Wat doet een wijkagent voor de buurt?

De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met de uw wijkagent.

Wat doet de wijkagent met uw melding?

Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan de wijkagent bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen.
(Bron: politie Nederland)

Hoe bereik ik onze wijkagent?

Bellen: Via 0900 8844. Via deze wijze wordt er een bericht achter gelaten bij Niels.

Internet: https://www.politie.nl/mijn-buurt/wijkagenten/02/niels-scholten.html

Persoonlijk: Ieder maandag tussen 13:30 en 14:00 uur is er een spreekuur bij de huismeester van de Woonplaats op de Koppelboerhoek 106. Wanneer Niels niet aanwezig kan zijn, dan kunt u uw gegevens bij de huismeester van de Woonplaats (de heer Zandink) achter laten, hij zorgt er voor dat dit bij Niels terecht komt.

 

 
Agenda
Er zijn geen agenda items op dit moment.