Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw van de Helmerhoekschool?

Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw van de Helmerhoekschool?

geplaatst op: 28-12-2016

Wat gaat er gebeuren met het oude gebouw van de Helmerhoekschool?

Sinds de zomer staat het gebouw van de Helmerhoekschool aan de Bekspringhoek leeg. Althans, het is niet meer als schoolgebouw in gebruik maar wordt tijdelijk verhuurd.

Tijdens de vergadering van het Wijkplatform Helmerhoek van 12 december presenteerde fysiotherapeut Gerard Seugling een eerste plan voor de invulling van het terrein.Over dat plan zijn inmiddels gesprekken gaande met de gemeente Enschede, de Woonplaats, I-KB architecten en Blauwdruk Vastgoed.

De eerste hobbel die daarbij moet worden genomen is de aankoop van het gebouw, dat vervolgens zal worden afgebroken om plaats te maken voor 16 levensloopbestendige woningen (huur en koop).Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat dit plan werkelijkheid wordt, wil Gerard Seugling toch in een zo vroeg mogelijk stadium de omwonenden en andere belangstellenden betrekken.

Daarom zal er eind januari/begin februari een workshop worden georganiseerd (onder begeleiding van het architectenbureau) waarin ideeën voor de invulling kunnen worden besproken en op haalbaarheid getoetst. Deze ideeën zullen worden meegenomen in het maken van de definitieve plannen zo gauw dat aan de orde komt.

Alle direct omwonenden zullen via een brief voor deze workshop worden uitgenodigd, maar andere belangstellenden zullen zelf actief op de website van de Helmerhoek (www.helmerhoek.nl) of die van de Om de Hoek gekeken (www.omdehoekgekeken.nl) moeten letten. Vanaf ongeveer half januari 2017 zal daar de datum worden gepubliceerd.

De leden van het Wijkplatform waren in ieder geval enthousiast over het plan, omdat het in onze ogen zeker voldoet aan de wensen van veel wijkbewoners.

 
Agenda
Er zijn geen agenda items op dit moment.