Reanimatie en AED cursus Helmerhoek

Reanimatie en AED cursus Helmerhoek

geplaatst op: 28-12-2016

Waarom een reanimatie en AED cursus volgen.

In Nederland overlijden per jaar duizenden mensen door een plotseling opgetreden hartstilstand. Met de komst van de AED is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren bij hartfalen.

Nog voor de ambulance ter plaatse is kan men al beginnen met reanimatie en indien nodig defibrilleren, hiermee wordt de kans op overleven aanzienlijk vergroot. De kans op overleven daalt met circa 10% per minuut als reanimatie wordt uitgesteld.

Tijdens de cursus reanimeren leert u hoe u moet handelen bij hartfalen en hoe u moet reanimeren. Ook leert u hoe u gebruik moet maken van een AED.

Na het behalen van het certificaat is het noodzakelijk om jaarlijks een vervolgcursus te volgen om uw diploma geldig te houden.

Wat zijn de kosten.

De kosten voor de reanimatiecursus bedragen € 30,00. Dit is inclusief cursusboek, examenkosten, certificaat en koffie of thee in de pauze.

De kosten voor een vervolgcursus bedragen € 15,00 per jaar.

Gratis cursus?

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een reanimatiecursus geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende verzekering. Wilt u hierover meer weten kijk dan in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Duur van de cursus.

De cursus bestaat uit 2 lesavonden van 2 uur. Na het volgen van de cursus kunt u op een verantwoorde manier reanimeren en een AED bedienen.
De cursus start bij voldoende aanmelding meerdere keren per jaar.

De cursus is van 19:30 tot 21:30 in het Wijkcentrum de Helmer aan de Runenberghoek 12 Enschede.

Informatie en aanmelden.

Voor aanmelden of meer informatie; reanimatie@fate.nl of 06-10445810

 
Agenda
Er zijn geen agenda items op dit moment.