Ouderenactiviteiten Helmerhoek

Ouderenactiviteiten Helmerhoek

geplaatst op: 18-01-2017

 Ouderenactiviteiten HELMERHOEK;

 

Al ruim 32 jaar wordt er wekelijks een ouderensoos gehouden in de wijk Helmerhoek.

Onder andere deze soos maar ook de andere activiteiten zijn destijds opgezet door de heer Jan en zijn van vrouw Jel van Rees, alles op eigen initiatief.

De soos stond bekend onder de naam ouderensoos van de ANBO. Helaas besloot de ANBO al dit soort evenementen te schrappen van hun werklijst en werden alle stads en wijkbesturen opgeheven. De ouderen soos dreigde op te houden te bestaan. Enkele (oud) bestuursleden hebben het organiseren van o.a. de ouderensoos op zich genomen en draaien de ouderen soos nu zelfstandig. Dit hebben we voor een heel groot deel te danken aan de zeer grote inzet van de voormalige voorzitster van ANBO Enschede, mevrouw Flore. Zij heeft er voor gezorgd, dat we voor dit jaar de subsidie van de gemeente Enschede alsnog kunnen gebruiken. We gaan dus door onder de naam Ouderen Soos Helmerhoek. We zijn nu dus weer gestart, en wel met de traditionele BITTERBALLEN Soos, in plaats van een nieuw jaarviering. Op deze dag namen drie medewerkers (voorheen bestuur) afscheid van de soos. Te weten Jan en Jel van Rees en Wim van Haaften. Zij waren de Iconen van de Soos, waar voor heel grote waardering. Ze zijn altijd hartelijk welkom op de soos. Met de beheerder van het centrum bestaat een goede verstandhouding, en dus hebben we ons afgevraagd of er geen stichting kan worden opgezet die ook voor de Ouderen Soos als paraplu kan werken. Dit wordt nu door Eurus advies onderzocht. Nu we de toezegging hebben, dat er dit jaar subsidie is verleend voor 42x ouderensoos gaan we met een viertal vrijwilligers verder. Er zal aan het principe niet veel veranderen, we willen een open, gezellige en vriendschappelijke soos organiseren. Zoals gezegd voor eerst voor 42 weken. Rond de kerstdagen en in de maanden juli en augustus is er geen soos.

De soos begint om 13:30 uur en eindigt om 16:00 uur. Er kan gesjoeld worden, gedart, biljarten, kaarten, gezelschapsspellen doen enzevoort, enzevoort. Er wordt elke tweede dinsdag van de maand een kleine bingo gedraaid van vier rondjes, er wordt wat extra’s gedaan met Pasen, Kerst enz.

Naast de ouderensoos is er de maandelijkse bingo, die negen keer per jaar wordt gehouden op de laatste donderdag van de maand, met leuke prijzen. De zaal van het wijkcentrum is dan vanaf 19:00 uur open en de bingo start om 19:30 uur.

Verder worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zoals onder andere Er rond 1 Oktober een leuke Ouderen Dag gehouden (1 oktober is de dag van de Ouderen). Ook organiseren wij eens per jaar een stamppotbuffet en fruhshoppen.

Maar dat kunnen wij niet zonder nieuwe bezoekers, dus heeft u belangstelling en bent u 50 jaar of ouder, kom dan vrijblijvend eens op dinsdagmiddag binnen in het wijkcentrum de Helmer.

Graag tot ZIENS,

De Soos Commissie  

 
Agenda
Er zijn geen agenda items op dit moment.